ניהול תיק

תחילתו של כל טיפול משפטי, בפגישה ראשונה עם צוות המשרד; המשך הטיפול משתנה ממקרה למקרה ומלקוח ללקוח, תחת המסגרת הכללית המפורטת להלן.

משרדנו מלווה את קהל לקוחותיו החל מן הפגישה הראשונה ועד לסיומו של ההליך, הליווי כולל עזרה, ייעוץ וסיוע לא רק בתחומים המוגדרים כמשפטיים גרידא, אלא גם לא פעם בהתמודדות הבירוקרטית היומיומית.

הליווי המשפטי, כולל ליווי בכל הערוצים הקשורים באירוע (בתי משפט, חברות ביטוח- תביעות לפי פוליסה, ביטוח לאומי ועוד), ונועד לספק מענה לטיפול בהיבטים השונים של הפגיעה; מתוך ראיה כוללת של הצרכים של הלקוח תוך מיצוי זכויותיו.

עולם המשפט הוא עולם של יתרונות יחסיים – זהו העולם שלנו, ובו אנו רואים עצמנו כחלק מיתרונם היחסי של לקוחותינו. להלן רשימה מדגמית של תיקים שנוהלו ומתנהלים בבתי המשפט השונים, בחלוקה לפי סוגי תביעות:

תיקי חבויות

התיקים שהמשרד שלנו ייצג:

  • בית המשפט קבע את אחריות עיריית תל אביב יפו למקרה של טביעת קטין בחוף הים, בשל ליקויים באופן הצבת המצילים בחוף הים; וזאת על אף שהטביעה עצמה התרחשה בחוף לא מוסדר ובמרחק רב מסוכת המצילים.
  • תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף, בעקבות אירוע "לינץ" בו הותקף התובע, מאבטח בחברת אבטחה, על ידי המון משולהב, בדרכו למשמרת בעיר העתיקה. בית המשפט קבע את אחריות המעסיקה, לאחר שקבע עובדתית שהעובד פעל על פי הנהלים שהיו בזמן המקרה ושהוכחשו על ידי המעסיקה.
  • תביעה שעניינה תאונת עבודה בה נכווה התובע כוויות קשות בנפילה לבור ספיגת מים רותחים ביקב. הטיפול כלל ייצוג בתביעת רשלנות נגד המעסיק, טיפול מול המוסד לביטוח לאומי בתביעת נכות מעבודה וטיפול בפוליסת תאונות אישיות של התובע.  
  • תביעה לנזקים שנגרמו לתובע עקב כליאת שווא שנמשכה כשנה במתקן של שירות בתי הסוהר, עקב פגם מנהלי בהליך המאסר. התביעה אושרה גם על ידי ערכאת הערעור והמדינה חויבה בפיצוי גבוה וממשי. 

תיקי רשלנות רפואית

ההצלחות שלנו על קצה המזלג:

  • תביעת רשלנות נגד מגן דוד אדום, בגין אי פינויו של המנוח, שסבל מהרעלת אלכוהול, בניגוד לנוהלי הפינוי. התביעה נדחתה בבית המשפט השלום בירושלים אולם בערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי התקבלה התביעה ונקבעה אחריותו של מגן דוד אדום, למותו של המנוח.
  • תביעת רשלנות רפואית המתנהלת בימים אלו במשרד, שעניינה בפטירתה בטרם עת של אישה בת 39, כתוצאה משפעת חזירים, שלא אובחנה ולא טופלה מבעוד מועד.
  • תביעת רשלנות רפואית המתנהלת כנגד מרכז רפואי אסף הרופא, בגין פטירתו של המנוח כתוצאה מאירוע לבבי בעת אשפוזו במרכז- אירוע שהיה מקום לצפותו, ולמנעו, לנוכח ההיסטוריה הרפואית של המנוח והפסקת הטיפול התרופתי, ערב השתלת קוצב הלב.
  • תביעה שעניינה הולדה בעוולה, בשל אבחון וטיפול שגוי שניתן ליולדת.

תיקי תאונות דרכים

  • בפסק דין תקדימי, קבע בית המשפט שקיים קשר סיבתי בין מחלת סוכרת הנעורים שהתפרצה אצל הקטינה שנה בדיוק לאחר התאונה, לבין הסטרס (דחק נפשי) שמקורו בתאונה.
  •  תאונת דרכים בה נהרגו שני בני זוג, כתוצאה מהתנגשות ברכב שסטה מנתיבו. בית המשפט פסק פיצוי מקביל לתובעים, הן כיורשים והן כתלויים (בניגוד להלכת "הגבוה מבין השניים" שהייתה מקובלת באותו הזמן), וחרף העובדה שהתלויים (ילדיהם של בני הזוג) היו כולם בגירים ושניים מהם אף בעלי משפחות.
  • תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף של תובע שנפגע בעינו בתאונת דרכים. הצעת בית המשפט לסיום בפשרה, נדחתה על ידנו, שכן התבססה על ההנחה שהפגיע איננה תפקודית. במהלך המשפט על בידנו לשכנע את בית משפט כי הפגיעה בעין, אף שבפועל לא גרמה לירידה בשכר החודשי של התובע, היא פגיעה משמעותית שיכולה בעתיד לגרום לפגיעה בהשתכרות וביכולת להתקדם במקום העבודה. בסופו של יום, בפסק הדין זכה התובע לפיצוי בשיעור העולה על פי שלוש מהצעתו הראשונית של בית המשפט. ערעור על פסק הדין שהוגש לבית המשפט המחוזי נדחה. 
  • תאונת אופניים שארעה בדרך לעבודה הוכרה כתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי וכן כתאונת דרכים (הגם שלא היה מגע בין רוכב האופניים לרכב שהגיע מולו). לתובע נפסקו פיצויים לעבר ולעתיד, הגם שחזר לאותה עבודה ואף השביח את שכרו.
  • תאונת דרכים שהוכרה גם כתאונת עבודה, בה נפגעה התובעת, כהולכת רגל, בברכה, מפגיעת נגרר של טרקטור. התיק מתנהל בימים אלו במקביל בבית המשפט ובפני המוסד לביטוח לאומי. וועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי קבעה שלתובעת לא נותרה כל נכות, אולם בעקבות ערעור שהגיש משרדנו בשם התובעת, הפכה וועדת ערר של הביטוח הלאומי את הקביעה וקבעה לתובעת נכות בשיעור 20% לצמיתות. קביעה זו בדבר שיעור הנכות משמשת בסיס לקביעת הפיצוי לתובעת, גם במסגרת התיק המתנהל בבית המשפט.

תביעות לפי פוליסה

  • תביעה לפי פוליסת תאונות תלמידים. לאחר מינוי מומחה על ידי בית המשפט, הוסכם על פיצוי התובע בהתאם לפוליסה על בסיס נכות רפואית צמיתה בשיעור של 15%.
  • תביעה לפיצויים לפי פוליסה לאובדן כושר עבודה, שהוצאה לתובע, נהג אגד אשר בעקבות חבלת ראש בה נחבל בתאונה, נמנע ממנו למשך תקופה להמשיך ולעבוד כנהג. בעקבות התביעה שולמו לתובע תגמולי הביטוח עד לתום תקופת הפוליסה.
  • תביעה לתגמולי פוליסת סיעוד שהוגשה כנגד שתי חברות ביטוח: האחת במסגרת ביטוח קולקטיבי שנערך במקום עבודתה של התובעת והשנייה במסגרת הביטוח המשלים בקופת החולים. תביעתה של התובעת נדחתה על ידי שתי החברות בטענה שאינה עונה להגדרת הפוליסה למצב סיעודי, בעוד שהמוסד לביטוח לאומי קבע לה 100% נכות לתקופה של שנתיים.

תיקי ביטוח לאומי

  • תביעה של מורה לחינוך גופני להכיר בפגיעתה במיתרי הקול, כפגיעה בעבודה לפי הלכת ה"מיקרוטראומה". ועדה רפואית מדרג ראשון ושני קבעה שאין קשר בין הפגיעה לתנאי עבודתה של התובעת. על החלטות אלו הוגש ערעור לבית הדין לעבודה, שם מונה מומחה רפואי שקבע שמחלת התובעת התפתחה כתוצאה מתנאי עבודתה בעקבות חוות הדעת הכיר המוסד לביטוח לאומי בליקוי של התובעת כפגיעה בעבודה.
  • המדובר בתביעה של עובד כנגד המוסד לביטוח לאומי שסרב להכיר באירוע תאונתי שהתרחש בדרך לעבודה, בו נחבל התובע בכתפו – מן הטעם שהאחרון פנה לקבלת טיפול רפואי רק בחלוף חודש ימים. לאחר הגשת תצהירים לבית הדין, חזר בו הביטוח הלאומי מסירובו להכיר בתאונה ובחבלה.
  • תביעתו של עובד לדמי פגיעה ולהכרה בנכות נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי, מנימוקים שונים; ולפיכך הוגשה תביעה לבית הדין לעבודה. בית הדין מינה מומחה רפואי מטעמו שקבע שיש קשר בין החבלה (שבר בעצם הזנב) לבין התאונה, ועל בסיס זה הוחזר התיק לוועדה רפואית בביטוח הלאומי שהעמידה את נכותו של התובע על 30% לצמיתות.